... mert laikusként építkezni vicces

Első építkező, aki az őrület felé tart

Wáá, építkezek!

... egy normális ember hanyatlásának története

2016. október 20. - Első Építkező

construction-hard-hat.jpg

Vágjunk bele tömören és tárgyilagosan, a blog további részében túl sok konkrétum, műszaki specifikáció úgy sem lesz, maximum annyi, amennyit a Google kidobott elém.

Tehát foglaljuk össze, hogy egy viszonylag kellemes életet élő ember, miért gondolja úgy, hogy vasalt ingben, nagy látványosan felül egy családi ház építkezésével arra a bizonyos rózsaszín szopórollerra?!

 

Közel 30 éves vagyok, egyéni vállalkozó, vidéken lakom és van egy saját belvárosi lakásom. A lakás 43 négyzetméter, elég király helyen van, ellenben szmog, zaj és nyüzsgés... na ezt untam meg és döntöttem:

Kertes családi ház, mer' az jó!

 

Ilyenkor szokott jönni a "na a városi hülyegyerek családi házba akar költözni, aztán azt sem tudja, hogy mi az a fűnyíró, meg amúgy életképtelen, ha nincs a 3 kilóméteres körzetében legalább 10 étterem", vagy a kedvencem "Mert azt hiszed, hogy a külvárosban nincsen zaj? Hétvégén füvetnyírnak, meg a kutyák.. a rohadt kutyák bzmeg". Ilyenkor mindig csak mosolygok, nem kívánom senkinek, hogy élje át a szűk egyirányú, magas házakkal körbevett utcán közlekedő buszok zaját úgy, hogy még jó régi faablaka van. Jó, persze nem panaszkodom, azét így is elég laza, hogy nem kell albérletet fizetnem és különben is, én költöztem ide, no problemo, szeressük amink van.

A történethez az is hozzá tartozik, hogy kertes családi házban nőttem fel, alapvetően szeretem a csendet és a nyugalmat és azt, ha nem kell senkihez sem alkalmazkodnom. Oké, itt megint lehet pislogás, de képzeld el azt a csávót, aki azért hallgat otthon fülhallgatóval zenét, mert nem akarja a szomszédot zavarni (a szomszéd persze ezerrel tolja a diszkópoppot, mintha csak az én szobámban lenne). Ja, hát ez vagyok én, marha toleráns jófiú. :)

Amúgy marketing tanácsadással foglalkozom, itthonról dolgozom és elég jól megy a szekér... és akkor még egy utolsó széljegyzet. A blogot teljesen a saját szórakoztatásomra írom, jól esik leírni és talán jó lesz majd néhány év múlva olvasni, hogy "bázeg, gyökér, azt sem tudta, hogy mi az a monolit vasbeton födém, mennyit kereshette a Google-ben, hogy WTF. A blogot nem első rangú PR anyagnak szánom, a leírtakat abszolút nem gondolom át, de még csak a helyesírást sem ellenőrzöm. Hidd el, már az is nagy teljesítmény, hogy napi xx óra után még egyáltalán van gusztusom betűket és szavakat nézni. Szóval nó offenz, ne az itteni stílus alapján ítéld meg a szakmaiságomat, merhogyvandetényleg.

Mondjuk, hogy ennyi volt röviden rólam, lássuk, hogy miből is áll ez az építkezős projekt.

Ja de még valami. A későbbiekben biztosan összeáll a kép, hogy nagyon analitikus és racionális vagyok, nagyon nehezen lehet hasba akasztani, aminek csak lehet utánaolvasok. Ez talán szakmai ártalom, tudod, egy jó marketinges mindenhez ért egy bizonyos szintig... jó, kivéve az építkezéshez :)

Tehát építkezés, úgy, hogy gyakorlatilag semmi ncsen meg. A telek 1-2 napon belül lefoglalózva, remélem.

  • Telek: 722 nm
  • Ház: nettó ~120, 1 szintes, magastetős
  • Garázs: nettó ~ 40nm
  • Terasz: nettó ~ 30nm (imádom a teraszokat, ott fogok dolgozni és én leszek a világ ura! Aztán majd krvára melegem lesz nyáron és amúgy is szúnyogok.. rohadt szúnyogok, lehet nem is vágok bele... grrr)

Házikó

  • 3 szoba (ja gyerek is kell majd bele majd 5 év múlva)
  • 1 kis dolgozószoba
  • 1 fürdő + slozi
  • 1 vendégbudi
  • konyha + étkező
  • és amerikai konyhás szisztémában egy böszöm nagy nappali, már ami belefér
  • háztartási helyiség (azt mondták, hogy kell kazán meg mosógép is a házba, tököm)
  • ja és a nagy terasz <3 ahova 3 hónap után úgysem fogok kiülni
  • persze van még előszoba meg közlekedő, az a kutyát sem érdekli, nem?

Most (basszus elmúlt éjfél), 2016.10.20-án délelőtt lesz egy megbeszélésem aztán kimegyek még egyszer a felmért telkekhez és meglesem a kinézett parcellát. Picit ezt a témát is túlbonyolítom, gyakorlatilag sima szántóföldön vannak kijelölve a telkek, értsd, totál sík a terep. Marketinges létemre azért annyira képben vagyok, hogy a telek fekvését átgondoltam, éppen ideális, de ezt majd a következő bejegyzésben, amit remélem már délután / holnap meg fogok ejteni, mert az azt jeleni, hogy a legkisebb gonddal járó dolog megvan. (közben update ITT )

Építkezés, építési vállalkozók, bárki aki a közelemben van / volt lesz rettegjetek! Hamarosan építkezek!

A bejegyzés trackback címe:

https://elsoepitkezo.blog.hu/api/trackback/id/tr2111823261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chayenne 2016.10.20. 06:56:19

Szia! Sok sikert hozzá! Ha tanács kell, kérdezzél, én már a szopórollerről épp leszállni készülök, nagyjából most vettem meg a szopó biciklit - csak hogy gyorsabban mehessek - és kb átlátok ezt+azt. A konkrét javaslatom az, hogy mielőtt elkezdesz egy fázist, írjál róla ide, és akkor tudunk rá reagálni.....tudod akkor kisebb az esélye hogy olyasmit vitassunk meg amit már elbasztál :-) !

peetbl 2016.10.20. 10:02:09

Szia!
Szuper, együtt kezdjük. Hasonló munkakörrel, attitűddel vagyok megáldva én is és hasonlóan a 0-ról indulok. Olvasni foglak, sok sikert magunknak. :-)

Első Építkező 2016.10.20. 10:52:53

@Chayenne: Szia! Köszi előre is a segítséget és a biztatást is! Remélem az a bicikli már egy domboldalról lefele jön jó nagy slunggal! ;)

Első Építkező 2016.10.20. 10:54:23

@peetbl: Szia! Szuper, hajár! Maximum félidőben kiszállunk a dologból és írunk egy ebook-ot, "1000 hiba amit elkövethetsz ha először építkezel" címmel. Sok sikert magunknak! :)

qwer1234 2016.10.20. 11:12:24

Én már a felénél tartok az építkezésnek, hamarosan falazunk. Tiszta szopás az egész!
Ajánlom figyelmedbe az Építem a házam könyvsorozatot, tipikusan első építkezőknek írták. A télen simán ki tudod olvasni és tavasszal már egy csomó fontos infód lesz, amikor kezdődik a buli.

Első Építkező 2016.10.20. 12:07:58

@qwer1234: Köszi a tippet, felhajtom a könyvet. Nem mondom, hogy megnyugtattál, egyrészt jobban szeretek szopa... izé, másrészt irigyellek, hogy legalább ott tartasz. Hajrá! :)

LendvayS 2016.10.21. 16:35:59

Szia! Sok sikert kívánok, és még több türelmet! :) Ha megengedsz máris egy észrevételt... Nem derül ki a bejegyzésből, hogy mely településen van a megvásárolandó telek. Ha még nem tetted, nézz utána, mielőtt megvennéd, hogy a helyi építési szabályzatban milyen előírások vannak a telek beépíthetőségével kapcsolatban (hány négyzetméter a max. beépíthetőség, az utcafronttól, szomszédtól hány méterre építkezhetsz, milyen magas lehet a fal, stb.).

Első Építkező 2016.10.21. 19:31:17

@LendvayS: Szia! elsoepitkezo.blog.hu/2016/10/20/meg_normalis_not_is_egyszerubb_talalni_mint_egy_jo_telket ebben a bejegyzésben már írtam a telekről, holnap jön a következő beszámoló. Spoiler: Ma véglegessé vált a telek elhelyezkedése, többi coming soon :)

Benitez 2018.08.14. 11:10:59

Hello, muszaki ellenor kb mennyibe kerul es o vegez minden enaplos dolgot vagy mint epitetto van plusz teendo?
süti beállítások módosítása